Summit on Education in Child Welfare: Nevada Responding to "Fostering Connections" February 21, 2012 - 9:30 am to 5:00 pm Draft / Outline Agenda

Time Frame		Item/Description		Responsible Person
9:00 - 9:30	30 min		Registration / Coffee, Tea, Water	Kathie
9:30 – 9:50	20 min		Welcome & Introductions Chief Justice Nancy M. Saitta, Chief Justice of the Supreme Court of Nevada	Kathie
		A Roadma	p for Educational Success Foster Children	
9:50 – 9:55	5 min	Video	Arne Duncan, United States Secretary of Education	Dorothy/Kathie
9:55 – 10:05	10 min	Speaker	Dr. Keith Rheault, Superintendent of Public Instruction, Nevada Department of Education	Kathie
10:05 – 10:10	5 min	Video	Kathleen Sebelius, Secretary of the Department of Health and Human Services (HHS)	Dorothy/Kathie
10:10 – 10:20	10 min	Speaker	Amber Howell, Interim Administrator, Division of Child and Family Services	Kathie
10:20 – 10:40	20 min	Video	Youth Panel Discussion – Spirit of the Law	Dorothy/Kathie
10:40 – 10:50	10 min	Speaker	Judge Frank Sullivan, 8th Judicial District Court	Kathie
10:50 11:00	10		Danal.	
10:50 – 11:00	10 min		Break	
11:00 – 11:40	40 min	Speaker	Why Fostering Connections Q&A Judge Deborah Schumacher, 2nd Judicial District Court leads a discussion on the educational provisions of the law and how its implementation will strengthen education success for foster children	Tom
11:40 – 12:00	20 min	Small group Discussion Facilitated by NCJFCJ staff	What Do You Believe about Ed Success for Foster Children? Discuss system responsibilities Melissa Bahmer, NCJFCJ, Model Court Program Manager, Member of the National Education Workgroup that planned the Child Welfare, Education, and the Courts Summit Franz Braun, NCJFCJ, Model Court Liaison	Kathie-(Melissa Bahmer/Franz Braun) Tom-(Sample Core Values)
12:00 -1:00	60 min		Networking Lunch	Karen - lunch
12.00 - 1.00	00 111111		Networking Editor	Naien - Iunun
1:00 – 1:30	30 min	Facilitated Discussion by NCJFCJ staff	What Do You Believe (continued) Groups share what they discussed with other participants	Kathie-(Melissa Bahmer/Franz Braun)
1:30 – 2:30	60 min	Facilitated Discussion by NCJFCJ staff	How Do We Get There? Attendees discuss their responsibilities to implement the educational provisions of Fostering Connections appropriately/effectively. Discuss their education successes and ID challenges for implementing the Fostering Connections educational provisions	Kathie-(Melissa Bahmer/Franz Braun)
2:30 – 2:45	15 min		Break	
2.00 2.10	.5		Dicar	
2:45 – 3:00	15 min	Facilitated Discussion by NCJFCJ staff	How Do We Get There? continued	Kathie-(Melissa Bahmer/ Franz Braun)
3:00 – 4:45	1 hr 45 min	Facilitated Discussion by NCJFCJ staff	Charting The Course: NV's Blueprint for Ed Success for Children in Foster Care ID next steps. What can we do in 30 days? What can be achieved in 3,	
4:45 – 5:00	15 min		Wrap Up / Closing Chief Justice Saitta	Kathie